zondag 28 september 2014

Super Soup Sunday: Gestoofde saffraanvis




Ingrediƫnten:
flinke scheut olijfolie
1 rode ui, in dikke ringen
1 kleine venkelknol, in flinke plakken
2 zoete aardappelen in dunne ringen (of sterren ;-) 
3 teentjes knoflook
1 laurierblaadje 
1 rode chilipeper in dikke ringen (zaadjes eruit als je niet van te pittig houdt)
1 theelepel venkelzaad 
2,5 dl witte wijn
6 dl hete visbouillon 
500 gram rijpe tomaten, gehakt 
1 flinke pluk saffraandraadjes fijngestampt in een beetje warm water
200 gram stevige witvis 
10 rauwe tijgergarnalen
150 gram doperwtjes 
1 tl. venkelgroen
1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie 
zeezout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en venkel tot ze zacht zijn en bijna aan de bodem van de pan blijven plakken. Voeg de hele gepelde teentjes knoflook en het laurierblaadje toe, plus de chilipeper en venkelzaad. 
Bak alles nog 3 minuten en blus de pan met de wijn. Schraap alle stukjes van de bodem van de pan en verhit het geheel tot de wijn voor de helft is ingekookt. Giet de hete bouillon erbij en voeg de tomaten en saffraan toe.  Leg de deksel op de pan en kook alles 10 minuten op laag vuur. 

Voeg zodra de stoofschotel een beetje ingedikt is de vis, zoete aardappel en de doperwtjes toe en verhit hem 3-4 minuten, tot de schaaldieren roze zijn. 

Strooi het venkelgroen en peterselie erover heen en serveer met vers brood. Lekker is om stokbrood in plakjes te snijden insmeren met wat olijfolie. Op een hete grill leggen, zitten de mooie strepen erop dan insmeren met een teentje knoflook en wat tomatenpulp erop doen beetje zout, smullen maar!  

Kooktip: 
Mosselen of kokkels toevoegen aan deze stoofschotel is ook heerlijk. 
Je kunt hem maken met zo'n beetje alle groenten die je lekker vind of toevallig in huis hebt liggen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten