dinsdag 24 mei 2016

Detox dag 1: Groene asperges met gerookte zalm met pittige ei-vinaigrette


Aspergeseizoen! Elk jaar weer een feestje.
Dit recept is detox proof maar eigenlijk altijd lekker. 
Het recept is geïnspireerd uit Lekker Weten het magazine van biologische winkels.
Deze versie is aangepast zodat hij binnen de detox past. 
Let wel op de ingrediënten lijst van de gerookte zalm er zijn bijvoorbeeld vaak E-nummers aan toegevoegd of zelfs suiker. 

Ingrediënten voor 2 personen
500 gram groene asperges gewassen en ontdaan van houtige onderkant
50 ml milde olijfolie 
20 ml witte balsamicoazijn 
2 theelepels geraspte mierikswortel 
75 gram veldsla 
1 eetl. fijngehakte peterselie 
3 hardgekookte eieren en fijngehakt 
300 gram gerookte zalm 
1 bakje tuinkers 
Zeezout en peper 

Bereiding 
Zet de grillpan op het vuur laat deze goed heet worden. 
Smeer de asperges goed in met wat olijfolie. 
Leg de asperges op de hete grillpan en draai het vuur wat lager. 
Keer de asperges af en toe om.
De asperges zijn ongeveer na 8 minuten gaar en mooi gegrild. 

Maak in de tussentijd de ei-vinaigrette. Hak de eitjes fijn en meng met de peterselie. 
Meng de milde olijfolie met de balsamico en mierikswortel. 
Gebruik liever geen Extra vierge olijfolie dit maakt de vinaigrette bitter.
Maak met een eetlepel hiervan met de veldsla op smaak. 

Gooi de eitjes en peterselie bij de vinaigrette en meng dit goed. 
Maak op smaak met wat zout en peper. 

Leg wat veldsla op het bord en daarover de asperges samen met de pittige ei-vinaigrette.
Leg er een bosje tuinkers bij en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten