donderdag 23 oktober 2014

Super easy Pompoensoep



Makkelijkste pompoensoep ever! 
Toen we na de zomervakantie op school terug kwamen was onze schooltuin bezaaid met pompoenen. Natuurlijk wilde ik daar gelijk wat mee maken....

Nu heb ik een beetje trauma opgelopen tijdens een bijbaantje in de keuken van de Bijenkorf toen ik een hele dag mega grote, dikke pompoenen moest hakken en schillen. Wat een *****werk. Bij dit recept is hier geen sprake van. Mimimaal werk maximaal genieten. Heerlijk comfort food voor regenachtige herfstdagen. 

Ingrediënten grote pan soep:
  • halve in stukken gehakte pompoen met schil (denk dat ik zo'n 800 gram had)
  • 2 eetlepels Hindoestaanse masala
  • halve eetlepel cayennepeper (meer of minder naar wens)
  • 4 tenen knoflook geplet in schil
  • 3 rode uien met schil gesneden in vieren
  • 2 winterwortelen geraspt met dunschiller in stukken
  • Pompoenpitten
  • Peper & zout 
  • 3 eetlepels Archideolie (of een andere plantaardige olie, geen olijfolie)
  • 1,5 liter groente of kippenbouillon (ik heb biologische kippenbouillonblokjes zonder zout gebruikt)
Keukenhulp:
Nodig staafmixer of blender
Oven
Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alle gesneden ingrediënten op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met de kruiden (behalve de peper en zout) en de olie. Meng alle goed met je handen, zodat alles lekker bedekt is met de olie en kruiden. Ongeveer 30 tot 45 minuten roosteren in de oven. Check tussendoor de gaarheid en keer af en toe de groenten om. Het mag best een beetje een bruin/zwart geroosterd randje krijgen dat is alleen maar lekker voor de smaak. 

In de tussentijd bak je de pompoenpitten in wat olie. Leg apart 
Tegen het einde van de baktijd  los je de bouillonblokjes op in kokend water. Gebruik je een staafmixer zet die dan klaar en een pan. 

Haal wanneer alles zacht en een kleurtje heeft de bakplaat uit de oven. Laat het een klein beetje afkoelen. Je kunt nu de schillen er makkelijk van de knoflook, ui en pompoen halen. 
Snijd een paar stukjes pompoen in blokjes, leg apart. 

Ik heb alles in de blender gedaan en eerst 500 ml bouillon toegevoegd. Mixen en beetje bij beetje meer bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte bereikt hebt. Je kunt dit ook doen in een pan met staafmixer.

Proef en bepaal hoeveel peper of zout je erin wilt hebben.

Serveer de soep in een kom met de pompoenblokjes en pompoenpitjes. 

*HAPPY HERFST*




Geen opmerkingen:

Een reactie posten