donderdag 30 april 2015

Ciabatta Halloumi & Turkse knoflookworst



WAARSCHUWING!!! Halloumi is zeer verslavend!!!
Deze Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen- geitenmelk is zo lekker. Wanneer je deze zoute kaas grilt of in olijfolie bakt krijgt hij een heerlijk knapperig korstje. Eet hem na het bakken wel zo snel mogelijk op want bij het afkoelen wordt hij rubberachtig van textuur.




Ingrediƫnten


  • Pakje halloumi in plakjes in plakjes gesneden
  • Turkse knoflookworst in plakjes gesneden 
  • Verse spinazie
  • Voorgebakken Ciabatta broodjes 
  • Pul biber (rode pepervlokken)
  • Gedroogde munt 
  • Granaatappel stroop
  • Sumak 
  • Zwarte peper
  • Olijfolie
  • Extra vierge olijfolie 
Bereidingswijze
Smeer de ciabatta broodjes in met wat olie en strooi wat pul biber en sumak over de broodjes. Bak ze in de oven af zoals aangegeven op de verpakking.

Giet een scheutje olijfolie in de pan en pak daar de halloumi en de Turkse worst in. Bestrooi de kaas en de worst in de pan met zwarte peper, Pul biber en wat gedroogde munt.

Haal de broodjes uit de oven, snijdt de broodjes open en besprenkel met extra vierge olijfolie leg de verse spinazie erop samen met de knapperig gebakken kaas en worst. De worst en de kaas zijn erg zout bijzouten is niet nodig. Granaatappelstroop erover is wel heel lekker omdat deze zoet en zuur is.

Wanneer je nog nooit halloumi gegeten had weet ik zeker dat je na het eten van dit broodje net als ik verslaafd aan deze kaas bent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten