donderdag 25 juni 2015

"Not so skinny but very tasty" Spaghetti met rauwe ham en kalamata olijven




Ingrediënten 2 personen:
225 gram gedroogde spaghetti 
1 eetlepel zout (voor in het kookwater)
2 geperste knoflookteentjes 
1,5 eetlepel extra virgin olijfolie 
1 sjalotje heel fijn gesneden 
15 Kalamata olijven ontpit en gehalveerd 
Een paar takjes fijn gehakte platte peterselie
1 tomaat in hele fijne blokjes
30 milliliter droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel ongezouten roomboter
1 kopje pastawater apart houden 
40 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt 
100 gram rauwe Italiaanse ham
1/2 e.l. pittige paprika poeder
peper en zout 

Bereidingswijze:

Bereid de spaghetti zoals aangeven op de verpakking met zout. Zet de pasta daarna aan de kant. 
In dezelfde pan waarin je de pasta hebt gekookt verhit je de olijfolie. 
Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook en het sjalotje toe bak totdat ze zacht zijn. Vervolgens bak je de olijven één minuut mee. 
Daarna voeg je de tomatenblokjes toe en bak totdat ze zacht zijn. 

Roer de wijn er daarna door en laat de alcohol in 2 a 3 minuten verdampen. Voeg dan de boter en tomatenpasta toe en roer dit totdat het opgelost is in de saus. 

De pasta kan dan terug in de pan. Roer de saus er goed doorheen met wat kookvocht van de pasta als de saus te dik is. 

Rasp de Parmezaanse kaas erover en roer nogmaals door. 

Serveer de pasta met de Italiaanse ham en de fijngehakte peterselie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten