zondag 17 januari 2016

Zoete aardappel en wortel soep met een mini grilled cheese





Brrrr koud tijd dus tijd voor soep!


Ingrediƫnten soep

1 kilo wortels gewassen en in blokjes
1 grote zoete aardappel geschild en in blokjes
1 grote ui gepeld en in blokjes
2 kleine knoflooktenen in kleine plakjes gesneden
1 kleine rode peper fijngehakt zonder zaadjes
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels kurkuma
1 eetlepel vers geraspte gember 
1 biologisch groentebouillonblokje 
50 gram santen


Topping soep 
Gehakte ongezouten pinda's 
Verse koriander 
Lente ui in lintjes gesneden
Pul biber  

Bereiding

Verwarm in een pan wat plantaardige olie en fruit de ui, knoflook en rode peper op zacht vuur samen met de kurkuma, komijn en gember. 

Voeg de wortel en zoete aardappel toe en bak deze 10 minuten mee minuten mee. 

Maak 1,5 litter bouillon met gekookt water en het bouillonblokje en voeg toe aan de wortelen en aardappel. Doe de deksel op de pan en laat de soep op zacht vuur 15 minuten koken. 

Voeg de santen toe en laat het door de soep smelten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. 

Dien op met wat gehakte koriander, pinda's en lenteui lintjes. 
Scheutje olijfolie erover en wat pul biber voor extra pit.

Vandaag at ik de soep met een mini tosti van boerenkaas, extra mature cheddar en lente uitjes. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten