dinsdag 19 januari 2016

Griekse yoghurt & appels met peren en honeysalted pinenuts



Tegeltjes wijsheid: Eat diamonds for breakfast and shine all day!

IngrediĆ«nten voor 1 persoon lekker voor jezelf of voor je liefje. 
4 eetlepels dikke Griekse yohurt
1 appel
1 peer
3 druiven zonder pit
handje pijnboompitten
1/2 theelepel salt flakes 
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kardemom
1/2 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel rietsuiker
Sap van een kwart citroen
1 eetlepel honing

1 eetlepel kokosolie 

Bereiding 
Verwarm de kokosolie in een pannetje. 
Snij al het fruit horizontaal in plakjes van ongeveer 3 mm. Als je het fruit horizontaal snijdt dan zie je van die mooie sterretjes in het midden. 
Ook mooi meegenomen je hoeft geen klokhuis te verwijderen. 
 Meng het de appels en peren met de specerijen, het suiker en het citroensap. Bak het fruit totdat het zacht wordt maar nog wel een bite heeft. 

In een ander pannetje verwarm je zachtjes wat een theelepel kokosolie en kleur hierin de pijnboompitten zachtjes lichtbruin zet het vuur uit en giet hier een theelepel honing over en de salt flakes. 

Maak het bord op met de yoghurt, het fruit en de pijnboompitjes. 
Giet er nog extra honing over en wat kaneel. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten